Rózsakvarc kristály, rózsakvarc ásvány

Ft11.550

Díszdobozos, egész testen alkalmazható rózsakvarc kristály. Élvezze Ön is a rózsakvarc pozitív hatásait, akár az egész testén.

Cikkszám: RQS-01 Kategória: Címke:

Leírás

Mi az a rózsakvarc kristály?

A rózsakvarc hatása már a Kr.e. 7000-ben is ismeretes volt. Állítólag az egyiptomi és római nők is előszeretettel használtak rózsakvarc alapú arcmaszkokat, mivel úgy gondolták, hogy a rózsakvarc megtisztítja arcbőrüket és segíti a ráncok kialakulásának megelőzését is. Manapság a rózsakvarcot előszeretettel használják ékszerekben vagy dekorációként otthonokban és irodákban.

A rózsakvarc alapvetően egy halvány rózsaszín kő, amely a kvarckristályok családjából származik. Elsősorban szilícium-dioxid molekulák alkotják, amelyek körülbelül 400 °C és 700 °C közötti hőmérsékleten képződnek. Ez a kristály megtalálható az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Braziliában, Dél-Afrikában, Indiában, Svédországban és Németországban is.

A rózsakvarc kristály hatása

Sokan úgy vélik, hogy a rózsakvarc leginkább a feltétel nélküli szerelem köve. A hívői úgy gondolják, hogy a kő erős rezgéseket bocsát ki, amely kapcsolatba hozható a szerelemmel, örömmel és az érzelmi gyógyulással is.

Sajnos azonban a jelen kutatások nem támasztják alá a kristálynak e tulajdonságát. Egy 1999-ben és 2001-ben bemutatott tanulmány alapján, a kristályok által tapasztalt spirituális, érzelmi vagy gyógyító tulajdonságok leginkább a placebo hatása eredményének tudhatók be.

A vizsgálat során 80 résztvevő kapott olyan brosúrát, amely részletesen leírta, hogy milyen pozitív tulajdonságai lehetnek a kristályok használatának. Ezt követően a résztvevők felének valódi kristályokat adtak, míg a másik csoport hamis köveket kapott. A tanulmány végén szinte mindkét csapat ugyanolyan érzésekről és pozitív tulajdonságokról számolt be, amelyek a brosúrákban bemutatásra kerültek, függetlenül attól, hogy valódi vagy hamis követ kaptak a vizsgálat közben.

Természetesen egy kutatás alapján nem jelenthetjük ki, hogy a hegyi kristályok nem működnek, azonban az kétségtelen, hogy további vizsgálatokra lesz szükség, ha pontos eredményeket szeretnénk kapni velük kapcsolatosan.

A rózsakvarc kristály a gyógyításban

A rózsakvarc hatása nagyon sok esetben a gyógyítás területén is megjelenik. Egyesek úgy vélik, hogy a kő e hatása fizikai és lelki szinteken is előnyös lehet. Képes lehet például:

  • kapcsolati problémák gyógyítására
  • elősegíteni a kölcsönös megértést
  • együtt érző és kedves hozzáállást inspirál
  • fokozhatja a béke, nyugalom érzéseit

A rózsakvarc követői továbbá abban is hisznek, hogy a kristály a fizikai egészségre is hatást gyakorolhat, ezért gyakran viselik a testükön valamilyen ékszer formájában. Különösen erős hatást fejthet ki a kristály, ha a szívhez közeli helyen viseljük, például nyakláncként.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.