Posted on Hozzászólás most!

Hogyan válasszunk masszázspisztolyt?

Hogyan válasszunk masszázspisztolyt?

Ha Te is aktív életmódot folytatsz, vagy izomfájdalmaktól szenved, egy masszázspisztoly lehet az az eszköz, amire szükséged lehet az izomfeszültség és az izomfájdalom enyhítésére. A masszírozópisztolyok olyan kézi eszközök, amelyek az ütőterápiát alkalmazzák, hogy magas frekvenciájú rezgéseket juttassanak az izmokhoz, segítve azok ellazítását és elősegítve a véráramlásukat.

A masszázspisztolyok különböző formájú és méretűek lehet, de a legtöbb modell ergonomikus fogantyúval és számos cserélhető fejjel rendelkezik, amelyekkel különböző izomcsoportokat lehet megcélozni. Egyes masszázspisztolyok sebessége és intenzitása is állítható, lehetővé téve a masszázsélmény testre szabását.

Milyen hatásokat eredményezhet a masszázspisztoly rendszeres használata?

  • izomfájdalmak és izomfeszültségek csökkenése
  • a keringés és a véráramlás fokozása, javítása
  • az izmok mozgási tartományának és rugalmasságának javulása
  • a különböző sérülések megelőzése azáltal, hogy ellazítja a feszes izmokat
  • relaxáció elősegítése, stresszszint csökkentése

Mielőtt masszázspisztoly vásárlása mellett döntenél mindenképpen érdemes néhány tényezőt figyelembe venned, annak érdekében, hogy a legjobb masszázspisztolyt válaszd ki, ami tökéletesen megfelel a céljaidnak. Ilyen tényezők lehetnek:

1. Mérleged az igényeid

Mielőtt eldöntenéd, hogy milyen masszázspisztolyt szeretnél vásárolni a legfontosabb, hogy tudd, mire is van szükséged. Például egy állandóan visszatérő terület izomfájdalmát szeretnéd kezelni vele hatékonyan? Esetleg általános közérzetjavító hatása miatt szeretnéd kipróbálni? A tested melyik területén szeretnéd alkalmazni? Intenzív terápiára vágysz vagy inkább egy relaxáló masszázst szeretnél? Az ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolása sokat segíthet a végső döntésed meghozatalában.

2. Ellenőrizd a készülék teljesítményét

A masszázspisztolyok teljesítményét percenkénti ütésben azaz PPM-ben mérik (push per minute). Minél magasabb egy készülék PPM értéke, annál több ütés leadására képes adott időtartamban, ami röviden az erősségét jelenti. Amennyiben rendszeres használatra vásárolnál masszázspisztolyt, ahol számodra is fontos a teljesítmény, akkor mindenképpen érdemes lehet elfelejteni az olcsóbb kiviteleket és inkább a professzionálisabb eszközök között folytatnod a kutatást.

3. Akkumulátor élettartama

Nincs is annál frusztrálóbb, mikor telefonunk állandóan a lemerülés közeli állapotba kerül. Minél gyakrabban használjuk elektronikai eszközeinket, annál gyorsabban merülnek le. Ugyanezen az elven működnek a masszázspisztolyok is.

Hogyan válasszunk masszázspisztolyt?
1. kép – Az ideális masszázspisztoly nem merül le 1 óra használat után

Ha tehát Te egy olyan készüléket szeretnél vásárolni, amit napi több órán keresztül használnál rendszeresen, akkor mindenképpen fontos választási szempont lesz a készülék akkumulátorának az élettartama. Sőt, egyes gyártók már pót akkumulátorokat is biztosítanak a készülékekhez, azonban ezeknek az ára jelentősen drágább lehet, azonban mindenképpen egy jó lehetőség lehet, ha számodra ez a legfontosabb szempont.

4. Mérleged a zajszintet

Nem mindenki számára fontos tényező a zajszint, de vannak olyanok, akik nem szeretik a masszázspisztolyok monoton, búgó hangját. Olyan estek is előfordulnak, akik hivatásos masszőrként alkalmazzák ezeket a termékeket és számukra fontos, hogy a páciensiek a lehető legnyugodtabb környezetben tudjanak kikapcsolódni. Amennyiben számodra is fontos tényező a zajszint, úgy mindenképpen olyan készüléket érdemes választanod, amely beépített zajcsökkentő technológiával rendelkezik.

5. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről

Vannak olyan gyártók, akik kizárólag egy fejjel forgalmaznak masszázspisztolyt, míg mások akár 16 fejet is adhatnak a készülékhez. Nem utolsó tényező lehet az is, hogy jár-e a masszázspisztoly mellé egy praktikus hordótáska. Ezeknek a kiegészítőknek az értéke akár 10.000 – 20.000 Ft is lehet, így mindenképpen érdemes figyelembe venni egy-egy csomag tartalmát, mielőtt meghoznád a végső döntést.

6. Olvass vásárlói véleményeket és értékeléseket

Az interneten gyakran előfordul, hogy a képeken látható termék és a valóság még csak köszönőviszonyban sincs. Ezért is érdemes minden esetben vásárlói véleményeket és értékeléseket figyelembe venned. Attól, hogy valami jó áron van vagy esetleg meggyőzőnek tűnik, még nem azt jelenti, hogy valóban egy jó választás lehet. Például, az alábbi linken megtalálható masszázspisztolyt több mint 35-en értékelték és szinte mindenki a maximális értékelést adta rá:

Itt találod a masszázspisztolyt

Egy ilyen készülék megvásárlása nagy valószínűséggel nem fog csalódást okozni számodra sem, hiszen előtted már többen kipróbálták a lehet legkülönbözőbb célokra.

7. A készülék ára

Utolsó tényezőként érdemes megemlítenünk az árat is, azonban mi úgy gondoljuk, hogy nem a legcélszerűbb mindig a legolcsóbbat választanod. Ismered a mondást – olcsó húsnak híg a leve. Ez pontosan ugyanígy működik a masszázspisztolyok esetében is. Az olcsóbb készülékek kevesebb tartozékokkal rendelkeznek, lassabbak és valószínűleg akkumulátoruk teljesítménye is kevésbé tartós. Ne értsd félre, nem azt mondjuk, hogy ezek a készülékek rosszabbak. Csupán arról van szó, hogy nem biztos, hogy egy olcsóbb készülék a Te általad támasztott igényeknek megfelelő lehet.

Összefoglalva a számodra legjobb masszázspisztoly kiválasztása különböző tényezőktől függhet. Valakinek az ár a fontos, valakinek az akkumulátor teljesítménye és a készülék teljesítménye. Azonban, ha egy megbízható forgalmazótól szeretnél vásárolni, akkor bátran ajánljuk, hogy megtekintsd az általunk forgalmazott masszázspisztolyokat:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük